Skip to content

Thesaurie

Jobfin@Live

De Algemene Administratie van de Thesaurie

De Algemene Administratie van de Thesaurie kan vooral met één term verbonden worden: de Belgische schatkist. Dankzij onze collega’s hier worden onze financiële verbintenissen (waarborgen, deposito’s van derden) beheerd en de Staat gefinancierd.

Benieuwd naar hoe ze de Belgische schatkist juist beheren? Surf dan naar de site van FOD Financiën.

Wist je dat? De Thesaurie vroeger de Belgische munten sloeg? Nu is dat aan … Nederland! Enkel unieke stukken worden wel nog bij ons gemaakt.

“I found a treasure, a Treasury Job”. Ken je dit?

Dit is de slogan waarmee de Algemene Administratie van de Thesaurie uitpakt en die de zorg die wij besteden aan de tevredenheid van onze medewerkers, perfect weergeeft. Deze slogan zal ongetwijfeld een heel bijzondere betekenis krijgen voor de kandidaat die deze functie zal invullen. Gevarieerde uitdagingen, het opnemen van verantwoordelijkheden, strategische en operationele autonomie, resultaatgerichte acties en werken binnen een dynamisch en hecht team: dit is in een notendop wat we te bieden hebben.

Maar er is nog meer:

Als centrale publieke speler in de financiële wereld leidt de Schatkist de digitale transitie om de huidige en toekomstige uitdagingen aan te gaan. Nu de volledige digitalisering van onze processen op het punt staat te worden voltooid, staan nieuwe, opwindende en boeiende uitdagingen op het punt te beginnen. Een paar voorbeelden voor de komende maanden? De implementatie van geautomatiseerde end-to-end monitoring van onze digitale processen, de ontwikkeling van een database ter ondersteuning van de strijd tegen de financiering van terrorisme of de verbetering van de UX van onze e-diensten.


Onze expertisegebieden

 

Deelnemen aan het proces voor de uitwerking en opstelling van financiële wetgeving 

De Staat vertegenwoordigen bij internationale en bilaterale verhoudingen inzake financiën 

Bijdragen aan de strijd tegen het witwassen van geld en financiering van terrorisme 

Het garantiestelsel voor deposito’s en financiële instrumenten beheren 

De inkomsten en uitgaven centraliseren van de Belgische schatkist 

De Koninklijke Munt van België beheren